nuffnang ads

Wednesday, 4 January 2012

Percubaan untuk mengurangkan Penyusuan badan pada waktu malam Part 2

entry kali nie agak sedih skit... sob3... last night is the third night ktorg cube implement untuk night weaning... ptg smalam riana x mau tdo, dye main je ptg tue.. mlm dlm pkul 9 mlm ktorg kuar g bli ayam.. msuk je dlm kreta dye terus menangis nk susu n tdo.. aku da risau tkt mlm nnti dye x tdo but sgt x smpai ati nk kejut.. dye bgn kul 10.30.. 

dalam pkul 11.00 mlm my hubby bwk dye msk tdo... kejap je nngis trus tdo.. aku masuk bilik pukul 12.30... bru sejam aku tdo riana bangun... my hubby cube nk bgi dye tdo blk.. x berjaya.. dye menangis n menangis.. aku plak cube tuk comfort dye.. dye tdo jap, but bler letak atas katil nngis blk... smpai pkul 3 lebih.. aku da macam nk gile da...  letih nk mampos... 

aku bgi jgak susu bdn... sbb sgt kesian tgk dye menangis... but my hubby still support aku ckp x pe, dye dlm proses nk blaja n terima cara kite.. aku stop bgi after 15 minute... pas tue.................... si ADRIANA nie dtg mood nk MAIN!!!! dye da x mau tdo.. dye pnjat katil, main segala benda... aku pn naik confius... last skali aku da x tahan.. sakit ati, sakit kepala... aku pakse dye baring n bgi susu.... guess what?? dye menyusu smpai pkul 8 pgi!!!!!

mlm nie aku x taw lgi nk teruskn ke x cara nie... cam trauma pn ader... hahaha.... ptg tadi tnye en hubby.. dye kte npe plak nk stop... kter truskn lah cube... i dont know.. hurrmm... tgk la hasil malam nie mcm mane... hopefully dipermudahkan segalanye.... AMIN..

3 comments:

  1. maybe puan ade sebab sendiri untuk kurangkan penyusuan tapi try bace this article insyaAllah walaupun maybe sakit tapi bile ingat pahala yang puan dapat nanti insyaAllah puan tidak akn rase terbeban dengan menyusukan riana:) ade lagi setahun lebih lagi kan sure boleh:)

    "wanita yang menyusukan anknye yang nangis mendapat satu pahala bg setiap titik susu" so kalu rania menangis anggap la die nak bg pahala untuk ibu dy...sakit sbb jage anak pun insyaAllah dapat pahala Allah maha adil maha penyayang:)

    bace kat

    http://megahasz.blogspot.com/2011/03/bertuahlah-ibu-yang-menyusukan-anak.html

    untuk tau lagi byk:) gud luck moga Allah permudahkan semuanya amin:) maaf andai ade salah bicara:)maaf jika tidak suka dengan komen sy ini. wasalam:)

    ReplyDelete
  2. Thanks arissa... sbenarnye bkn nk stop bgi susu.. cube x mau bgi susu waktu malam jer.. sbb dye x lena tdo.. asyik mnyusu jer.. bler siang dye asyk nk tdo... thanks for the info... sgt suke klu ade org bgi info mcm nie.. at least sdikit sbanyak tmbh ilmu... :)

    ReplyDelete
  3. oic maaf kalau salah faham b4 this...tu la tgk riana ley nyusu sampai ke pagi msti shat nanti hehe sy belum kawen so ape yang sy dapat dari baca artikel2 orang laen hehe insyaAllah apa yang sy tahu sy kongsikan bak kate org ilmu yang kite dapat kalau kongsi lagi berkat...same2 kite belajar ea jika sy ade silap pape betulkan or tegur je ye:)

    ReplyDelete